facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Καλείται για... εξηγήσεις ο Πετσάλνικος

Εκτεθειμένος είναι ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά την αποκάλυψη ότι εν μέσω κρίσης και περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, με ομόφωνη απόφαση του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία δαπανήθηκε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την ολοκλήρωση ανέγερσης του πάρκου εθνικής συμφιλίωσης στην εκλογική του περιφέρεια.


Πρόεδρος στο ίδρυμα αυτό είναι ο κ. Πετσάλνικος. Το θέμα ξεκινάει από το 1988 που ως υφυπουργός νέας γενιάς είχε ξεκινήσεις τις διαδικασίες προκειμένου να ανεγερθούν οι εγκαταστάσεις. Το έργο σταμάτησε επί ΝΔ το 1990, ξεκίνησε ξανά όμως το 1994 με κονδύλια 500 εκατ. δραχμών από το ΕΣΠΑ.

Το 2004 επί ΝΔ "παγώνει" ξανά μέχρι το 2009 όπου ξεκινά και πάλι, όταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος που τυχαίνει να είναι και πρόεδρος της Βουλής, προτείνει στους δημάρχους της περιοχής να παραχωρήσουν την έκταση στο Ίδρυμα της Βουλής για 25 χρόνια και εκείνο να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση των εργασιών και τη λειτουργία του πάρκου.

Η υπόθεση ανακινήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή που έκανε λόγο για ανέγερση πολυτελών κατοικιών από τη Βουλή που θα φιλοξενούσαν βουλευτές για χειμερινές διακοπές και σκι. Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Πετσάλνικου που έκανε λόγο για ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα.

"Το 'Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης' ουδεμία σχέση έχει με 'ανάκτορα, εξοχικές επαύλεις, βουνίσια θέρετρα' όπως παραπλανητικά γράφει η εφημερίδα. Οι δράσεις του 'Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης' Γράμμου, περιλαμβάνουν την οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, συναντήσεων από ή σε συνεργασία με εκπαιδευτικά, ερευνητικά ιδρύματα της χώρας μας και της αλλοδαπής, τη λειτουργία βιβλιοθήκης με 4.500 τόμους ιστορικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου, έκθεση ιστορίας της περιοχής με φωτογραφικό και ψηφιακό υλικό", ήταν η ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων.

Πάντως, αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί όχι μόνο το ότι για έργο δαπανάται τέτοιο ποσό σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από οικονομική κρίση αλλά ακόμα το μέγεθος και η πολυτέλεια των κατασκευών.
mega

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news