facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση Κουβέλη σε Βενιζέλο για τη λίστα ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ερώτηση για τη «λίστα» με τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές που είχε δημοσιοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.


Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι από τις κραυγαλέες περιπτώσεων που περιλαμβάνονται στη λίστα, «παρουσιάζονται οι τεράστιες ευθύνες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των πολιτικών ηγεσιών για την επί σειρά ετών συσσώρευση χρεών στις εφορίες, που αγγίζουν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς προσθέτει:

«Είναι προφανές ότι οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες, από παραλείψεις ή αδυναμίες, εσκεμμένα ή μη, επέτρεψαν να συγκεντρωθούν σε βάθος χρόνου, μεγάλες και ανεξήγητες οφειλές, η είσπραξη των οποίων, σήμερα, εμφανίζεται προβληματική έως αδύνατη».

Ο κ. Κουβέλης ερωτά τέλος τον κ. Βενιζέλο:

-Πώς είναι δυνατόν Ε.Π.Ε. να οφείλουν τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά; Διενεργείτο έλεγχος από τις αντίστοιχες εφορίες; Πώς εκδίδοντο φορολογικές ενημερότητες; Ποιοι διακανόνιζαν; Έχουν αναζητηθεί ευθύνες;

-Από τις συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλές των 31 δισ. ευρώ, ποιο είναι το ποσόν το οποίο εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να εισπραχθεί, σε πόσο χρόνο και με ποιες διαδικασίες;
star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news