facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Βέλη κατά της Εκκλησίας από το Ν. Σηφουνάκη

Με αφορμή την ομιλία κληρικού το περασμένο Σάββατο στη Μητρόπολη Μύρινας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης επιτέθηκε στην Εκκλησία, μιλώντας για αρχιερατικά προνόμια που περιλαμβάνουν παχυλούς μισθούς και λιμουζίνες.


Ο κ. Σηφοτυνάκης εξέφρασε την ενόχλησή του μετά τις αναφορές του ιερέα που καλούσε «με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί ενάντια στο καθεστώς της υποτέλειας, ενάντια στην Ευρώπη που ρουφά το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους, ενάντια στην ντόπια κατοχική κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν' αφήσει εκτός, προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ' όρου ζωής στην υπηρεσία τους».

Ο κ. Σηφουνάκης πρότεινε παράλληλα την αντιμετώπιση του προβλήματος της μισθοδοσίας των λειτουργών της εκκλησίας. «Θα πρέπει, να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος ιερέας της Λήμνου. Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ' όλο τον πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news