facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τρόικα: Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα

Του Κωνσταντίνου Ρομποτή
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου της βρίσκεται η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα και απομένουν κάποιες τελευταίες επαφές, προτού οι επικεφαλής της επιστρέψουν στις έδρες τους για να συντάξουν την κρίσιμη αξιολόγησή τους, η οποία θα καθορίσει όχι μόνο την εκταμίευση της δόσης αλλά και τις αποφάσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.
H κυβέρνηση φαίνεται να δεσμεύεται για την άμεση υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ωστόσο, η έκθεση της τρόικας και οι παρατηρήσεις αναμένεται να επηρεάσουν τις αποφάσεις που επίκεινται.


Κατά την συνάντηση που είχε χθες η τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, συζητήθηκαν τα πρόσθετα μέτρα για την περίοδο 2013-14 και οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ σε επόμενη συνάντηση θα οριστικοποιηθεί και αντίστοιχο κείμενο με την Κομισιόν.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της τρόικας, οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και υπάρχει περίπτωση να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση, οι ελεγκτές ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, καθώς, επίσης, και να βρεθεί τρόπος για να τακτοποιηθούν οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες που ανέρχονται σε 9,3 δισ. ευρώ (επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της Real news της περασμένης Κυριακής), να προχωρήσουν άμεσα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.


Μετά την ολοκλήρωση των επαφών, οι επικεφαλής της τρόικας θα συντάξουν την αξιολόγησή τους, η οποία θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όπως υποστηρίζει το ΔΝΤ ή περίπου στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
real.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news