facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αναστολή αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ μέχρι 31/12/11

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2011).

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα, με απόφαση του Ιδρύματος, στους οφειλέτες να προχωρήσουν σε διακανονισμό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη της οφειλής τους.



Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ΙΚΑ, με τις υπό ψήφιση διατάξεις του τελευταίου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εργοδότες οφείλουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχασαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης στην οποία είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί, να υπαχθούν στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού.

Ο διακανονισμός αυτός αφορά τόσο τους εργοδότες που εξακολουθούν να απασχολούν υπαλλήλους, όσο και αυτούς που δεν απασχολούν στο εξής, αλλά και αυτούς που οφείλουν εισφορές από οικοδομικές εργασίες.

Με την υπαγωγή στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού, αναστέλλεται έως τις 31/12/2012 η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων για τους παραπάνω οφειλέτες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στο διακανονισμό είναι η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών εκ μέρους των εργοδοτών.

Επισημαίνεται, ότι εφόσον η αίτηση υποβληθεί έως τις 31/10/2011, θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των προσθέτων τελών της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

http://www.onair24.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news