facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ποινικές διώξεις κατά 29 για τα υποβρύχια

Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 29 ατόμων ασκήθηκε για την υπόθεση της προμήθειας του Πολεμικού Ναυτικού με υποβρύχια τύπου 214, με ανάθεση του έργου στο γερμανικό κονσόρτσιουμ Ferrostaal - HDW. 
Κατόπιν σχετικής παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, η εισαγγελέας πρωτοδικών που διενήργησε την έρευνα Π. Παπανδρέου προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων
σε βάρος τότε υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνδικαλιστών, ιδιωτών και εμπλεκόμενων στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου. 


Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που στρέφεται κατά πέντε προσώπων, της απλής συνέργειας στη δωροδοκία, που αφορά έξι πρόσωπα, της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, που απαγγέλθηκε σε βάρος δέκα προσώπων, της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, που στρέφεται κατά τεσσάρων προσώπων, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά σε δέκα πρόσωπα, της άμεσης συνέργειας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, που στρέφεται κατά επτά προσώπων, της απλής συνέργειας σε παθητική δωροδοκία, σε βάρος επτά προσώπων, και της απλής συνέργειας σε ενεργητική δωροδοκία, σε βάρος επτά προσώπων. 


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των διωκόμενων περιλαμβάνονται δύο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ακόμη ένα στέλεχος αρμόδιο για τους εξοπλισμούς (υπηρέτησαν όλοι πριν από το 2003), καθώς και οι φερόμενοι ως δικαιούχοι των εταιρειών που, σύμφωνα με τη γερμανική Δικαιοσύνη, έχουν διακινήσει σε άγνωστους αποδέκτες περισσότερα από 82 εκατ. ευρώ.
citypress.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news