facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σχεδιάζεται ενιαία φορολόγηση 20% για τους ελευθέρους επαγγελματίες

Μεγάλες ανατροπές φέρνει στο ισχύον καθεστώς φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της κατάρτισης του.

Μεταξύ άλλων, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η ενιαία φορολόγηση τους με συντελεστή 20%.


Το ίδιο θα ισχύσει και με τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, αλλά και με τις επιχειρήσεις που ασκούν ατομικά εμπορική δραστηριότητα.

Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, το φορολογικό περιβάλλον, για μια ακόμα φορά, θα αλλάξει δραματικά, καθώς, πέραν όλων των άλλων, πολλοί θα είναι και εκείνοι οι μισθωτοί που σήμερα φορολογούνται με συντελεστές έως και 45% και θα επιχειρήσουν μα αξιοποιήσουν το νέο καθεστώς ιδρύοντας ατομικές επιχειρήσεις.

Επίσης, με το νέο νόμο, ο οποίος αναμένεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά από δύο παρατάσεις, προωθείται μεταξύ άλλων το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους τους φορολογούμενους, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η οποία χρονικά προσδιορίζεται για τα μέσα του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους (κατά πάσα πιθανότητα), αλλά και μια σειρά από επί μέρους παρεμβάσεις, όπως, για παράδειγμα, αυτή που κάνει λόγο για την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει σήμερα στο Αιγαίο και ούτω καθεξής.

Όλα τα παραπάνω αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στη διαδικασία του τελικού «χτενίσματος» και όπως προαναφέρθηκε αναμένεται ότι έως το τέλος του 2011 ή το αργότερο στις αρχές του 2012 να ανακοινωθούν.

Βεβαίως, υπάρχει πάντα ο «αστερίσκος» των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που θα δρομολογηθούν απ εδώ και στο εξής, οι οποίες όπως είναι φυσικό δε θα αφήσουν ανεπηρέαστες και τις προωθούμενες φορολογικές αλλαγές.
newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news