facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΤΕ χρωστάει “κοινόχρηστα” από το 1993 στο Δήμο Αθηναίων

Με προσφυγή του στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ο Δήμος Αθηναίων, ζητάει να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικό Εφετείου Αθηνών που απάλλασσε τον ΟΤΕ από την καταβολή των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων.



Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας ο ΟΤΕ υποχρεούται να πληρώσει στο Δήμο τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για τους τηλεφωνικούς θαλάμους που τοποθέτησε το 1993 σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Από την άλλη μεριά, δεν θα πληρώσει τέλη για τους χώρους που καταλαμβάνουν οι υπαίθριοι κατανεμητές, τα λεγόμενα kafao.


Τα επίμαχα τέλη ανέρχονται στο ποσό των 38.254, 9 ευρώ και επιβλήθηκαν το 1993. Τότε, ο ΟΤΕ κατέλαβε 543,14 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τηλεφωνικών θαλάμων για τη λειτουργία καρτοκινητών τηλεφώνων και την τοποθέτηση kafao.


Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι ο ΟΤΕ σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν απαλλάσσεται των επίμαχων τελών ως προς τους τηλεφωνικούς θαλάμους. Και αυτό γιατί δεν απαλλάσσεται από την επιβολή των τελών κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση τηλεφωνικών συσκευών, όπως είναι οι τηλεφωνικοί θάλαμοι, ανεξάρτητα εάν αυτοί αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του κοινού.


Αντίθετα, οι δικαστές έκριναν ότι ο ΟΤΕ απαλλάσσεται από την επιβολή των επίμαχων τελών για τους χώρους που καταλαμβάνουν τα kafao.


Μετά από όλα αυτά, το Συμβούλιο Επικρατείας αναίρεσε μερικά την εφετειακή απόφαση και ανέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για νέα νόμιμη κρίση.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news