facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Oλοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη - Την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα η τρόικα

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 11:00 το βράδυ η τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες επήλθε συμφωνία ώστε στις αρχές της άλλης εβδομάδας να έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της 6ης δόσης.


Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε περίπου στις 20:30 ενώ από το πρωί σήμερα, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα συνέλεξαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τη χθεσινή συζήτηση, και θεωρείται πιθανόν.


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η τρόικα ζητούσε τα μέτρα να αφορούν κατά το 1/3 στα έσοδα και κατά τα 2/3 στις δαπάνες. Για το σκέλος των εσόδων, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων, τόσο ή νέα μείωση του αφορολόγητου, όσο και η άμεση εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.


Στο σκέλος των δαπανών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ταχύτερη εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο (με μειώσεις μισθών), η επέκταση της εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα, η περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, το κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου, ο περιορισμός- έως μηδενισμού- των επιδομάτων, κ.λπ.


H ανακοίνωση του υπουργείου


«Συνεχίστηκε σήμερα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Στην συζήτηση από ελληνικής πλευράς μετείχαν, επίσης ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς. Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος. Το σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».


Κρίσιμη κυβερνητική σύσκεψη


Στο μεταξύ κρίσιμη αναμένεται να είναι και η αυριανή κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί, στη Βουλή.


Στη σύσκεψη, κατά πληροφορίες, θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των επαφών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικα.


«Σημειώθηκε καλή πρόοδος»


Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι σημειώθηκε «καλή πρόοδος».


«Σημειώθηκε καλή πρόοδος και οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες», επισημαίνεται στη λιτή ανακοίνωση.

Πηγή : zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news