facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

O φόρος αίματος στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών συνεχίζεται.

Ένας ακόμη συνάδελφος, πατέρας πέντε παιδιών θυσιάστηκε στον βωμό της παροχής του μέγιστου κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ένας ακόμη συνάδελφος δεν γύρισε χθες σπίτι του, γιατί η ένταση της εργασίας και τα πλημμελή μέτρα ασφάλειας τον οδήγησαν στο μοιραίο.
Επιτέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν δυο σημαντικά πράγματα. Ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι μια απλή τυπική υποχρέωση για να την χρησιμοποιούμε ala-carte.
Η επιθεώρηση μεταλλείων με έδρα την Θεσ/νικη δεν μπορεί να επιβλέπει τον τεράστιο όγκο των εξορύξεων στην λεκάνη της Πτολεμαΐδας. Γι αυτήν την σοβαρή παράληψη κάποιοι στο υπουργείο πρέπει να απολογηθούν.
Για τις πιθανές παραλήψεις στο συγκεκριμένο ατύχημα ίσως κάποιοι, επιτέλους πρέπει να πάνε φυλακή.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν το ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό μετατρέπετε σε συναλλασσόμενο εμπόρευμα το αποτέλεσμα πάντα θα είναι, οι εργαζόμενοι εύκολα να χάνουν την ζωή τους.
Ποιος θα μετρήσει αυτό το κόστος ;


- ΈΝΑ ΑΚΌΜΗ ΘΎΜΑ ΣΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΌ ΚΑΤΆΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΆΤΩΝ -
Ένας ακόμα συνάδελφος μας πληρώνει με αίμα, την ανευθυνότητα και την αδιαφορία που μαστίζουν την Επιχείρηση. Για την ακρίβεια, το χάρο με τα μάτια του είδε σήμερα το πρωί, πάνω σε ικρίωμα, την ώρα που εκτελούσε εργασίες, ο 40χρονος συνάδελφος μας Κουρκούτας Γιώργος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο άτυχος συνάδελφος κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης, στην προσπάθειά να αποκαταστήσει βλάβη, με συνέπεια να νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.
Το ατυχές περιστατικό που συνέβη στη Πάτρα, είναι το πέμπτο σοβαρό εργατικό ατύχημα που λαμβάνει χωρά κατά την διάρκεια του θέρους, συνέπεια των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας, που επικρατούν στο εσωτερικό της Επιχείρησης.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά οι ένοχοι.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει οργή και αγανάκτηση, για τις συνεχιζόμενες παραλήψεις, την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων ελέγχου και ασφάλειας, σ΄ όλη τη παραγωγική διαδικασία της Επιχείρησης.
Ταυτόχρονα, καταδικάζει για άλλη μια φορά την αυθαιρεσία και την απάνθρωπη αδιαφορία Διοίκησης, με αποτέλεσμα αθώο αίμα να χύνεται στο βωμό του λιγότερου εργασιακού κόστους.
Καλούμαι τη Διοίκηση της ΔΕΗ και όλες τις υπεύθυνες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πλήρη εφαρμογή των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να πληρώνουν με αίμα και την ίδια τους τη ζωή, το μεροκάματό του τρόμου.
Ζητάμε από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, αντί να επεξεργάζονται σχέδια μείωσης του προσωπικού, να προχωρήσουν σε άμεσα, αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να σταματήσει να καταβάλλεται φόρος αίματος των εργαζομένων.
Τέλος, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για μια ακόμη φορά εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της στον άτυχο συνάδελφο και τα μέλη της οικογενείας του.
pasyp-deipress.blogspot.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news