facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Eξωφρενικό: 19μελες Δ.Σ σε Οργανισμό του Δημοσίου με μόλις 3 εργαζόμενους!

Πρόκειται για τον Οργανισμό Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε το οποίο χρηματοδοτεί στην ουσία ο έλληνας φορολογούμενος και είναι ένας από τους 151 οργανισμούς που θα ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία.



Στο ερώτημα εάν χρειάζεται να υπάρχουν τόσα άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ελευθέριος Ιακώβου απάντησε στο Νewsit "με δική μας πρωτοβουλία στείλαμε πρόταση στο εποπτεύων υπουργείο από τον Ιουνιο να περιοριστούν τα άτομα που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και να είναι επταμελές και μόνο. Να μην υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη. Και μάλιστα σε μια προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών μας εξόδων η θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου γίνεται μια και αυτή και σύμφωνα με τον υπουργο εκκρεμεί να ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή. Τα χρήματα που μπαίνουν στον Οργανισμό έρχονται μέσω της Περιφερειας Μακεδονίας - Θράκης απο το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας".


Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας που ζητήθηκε από τους μόλις 3 εργαζόμενους του οργανισμού ο κύριος Ιακώβου είπε πως " μας στάλθηκε μόλις πριν δυο μέρες ένα έγγραφο στο οποίο όπως και οι υπόλοιποι 150 οργανισμοί πρέπει να απαντήσουμε στην προταση που λέει πως κατά κανόνα θα πρέπει να βάλουμε τουλάχιστον 10% του προσωπικού σε εργασιακή εφεδρεία. Εγώ δεν θεωρώ πως αυτό είναι πλεονάζον προσωπικό και σύμφωνα με το οργανόγραμμα χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλους 8 υπαλλήλους για να λειτουργήσουμε, δηλαδή χρειαζόμαστε 11 εργαζόμενους. Οι δαπάνες σήμερα έχουν μειωθεί κατά 40% σε σχέση 2 χρόνια πριν".


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ A.E.
Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας A.E. «Α.Ζ.Κ. Α.Ε.» είναι ο διαχειριστικός φορέας που ανέλαβε να οργανώσει και να προωθήσει τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και από τον Ιούλιο του 2010 λειτουργεί με νέο διοικητικό συμβούλιο.


Όπως εξήγησε ο κύριος Ιακώβου "αυτό που προσπαθεί να κάνει η εταιρεια που ιδρύθηκε το 2006 έχει να κάνει με την πραγμάτωση ενός ειδικού αναπτυξιακού εγχειρήματος που αποσκοπεί στη διεύρυνση του επενδυμένου γνωσιακού κεφαλαίου αυτής της περιοχής. Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο και οι ιδιώτες έχουν κάνει μια επένδυση από υποδομές έρευνας και ανάπτυξης, θέλουμε αυτό το εγχείρημα να το διευρύνει το γνωσιακό κεφάλαιο με κύριο σκοπό την άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την υποστήριξη των εξωστρεφών οικονομικών δραστηριοτήτων της εγγενούς παραγωγικής διαδικασίας νέων παιδιών. Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό; Γιατί αυτές οι νέες εταιρείες είναι που θα φέρουν θέσεις εργασίαας και νέες επενδύσεις. Αυτή είναι η συνταγή παγκοσμίως για να βγούμε από την οικονομική ύφεση. Το εποπτεύων υπουργείο που ειναι το Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τόσο ο υπουργός όσο και αναπληρωτής υπουργός έχουν αναφερθεί στο κορυφαίο αναπτυξιακό εγχείρημα για τη Βόρεια Ελλάδα".
newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news