facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Der Spiegel: Oι «αμαρτωλοί» του χρέους

Με τίτλο "Oι ελληνικές κρατικές επιχειρήσεις είναι οι "αμαρτωλοί" του χρέους" δημοσιεύει σε νέο του άρθρο, το περιοδικό Der Spiegel, κάνοντας λόγο στο περιεχόμενο της περίφημης λίστας των επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα.



Χαρακτηριστικά γράφει πως είναι άσχημα τα νέα για τις ελληνικές φορολογικές αρχές.


"Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες στην Ελλάδα είναι οι.....
δημόσιες υπηρεσίες που έχουν κηρύξει πτώχευση" αναφέρει ο συντάκτης και συνεχίζει:


" Είναι πικρή απογοήτευση για το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που οφείλουν χρήματα στο κράτος, ανήκουν στο κράτος και είναι ήδη σε κατάσταση πτώχευσης ή απλά...δεν υπάρχουν πια. Έτσι, μοιάζει να ξεθωριάζει η ελπίδα της συγκέντρωσης 30 δισεκατομμύρια €. Αυτό προκύπτει από τη λίστα των φορολογικών οφειλών" .


Το γερμανικό περιοδικό αναδημοσιεύει τη λίστα...με τον ΟΣΕ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των φοροφυγάδων, αλλά και τις υπόλοιπες εταιρείες, πολλές από τις οποίες είναι "φαντάσματα".


Εν τούτοις, "οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να εξοφληθεί μέσα σε δέκα χρόνια, αν η Ελλάδα κατόρθωνε να μείωνε τη φοροδιαφυγή" συνεχίζει το Der Spiegel και υπενθυμίζει πως η βοήθεια προς την Ελλάδα προέρχεται από ιδιώτες πιστωτές, ανάμεσά τους και η Γερμανία.

newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news