facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Τίποτα φαίνεται πως δεν βγαίνει στον Γ. Παπανδρέου. Ούτε καν η πολυδιαφημισμένη ηλεκτρονική διακυβέρνηση.



Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έφερε στην δημοσιότητα ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Παπανικολάου η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ότι αφορά το θέμα της ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μάλιστα, βρίσκεται πιο πίσω ακόμα και από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Λετονία που εφαρμόζουν το πρόγραμμα πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.


Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Ελλάδα διαθέτει το χαμηλότερη διάθεση διαδικτυακών υπηρεσιών (37,5% έναντι 84% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) ενώ μόλις το 13,4% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για συναλλαγές με τις δημόσιες αρχές, όταν ο ευρωπαϊκός μ.ο ανέρχεται στο 41%.


Με λίγα λόγια άλλη μία μεγαλειώδης… αποτυχία της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τα συγκεκριμένα προγράμματα.


Ο Γ. Παπανικολάου δήλωσε πως «780 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται στην χώρα από τα διαρθρωτικά ταμεία για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Κι όμως, η Ελλάδα παραμένει τελευταία στον σχετικό πίνακα, πίσω από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Κι όμως, ΚΕΠ κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις, ενώ οι πολίτες βαλτώνουν ανάμεσα στο χαρτομάνι και την γραφειοκρατία των υπουργείων. Δεν υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Ή άρνηση ή ανικανότητα. Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να το υπομένει. Ο Πρωθυπουργός πολύ καλά κάνει και έχει αγοράσει την ταμπλέτα iPad. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας πει πέρα από τις ειδήσεις και τα email, αν ο ίδιος και ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εξυπηρετηθούν εύκολα και άμεσα από το ελληνικό Δημόσιο»

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news