facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοι φορείς του Δημοσίου βάζουν λουκέτο - Ποιοι στέλνουν υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία Αναλυτικά οι πίνακες

Σαρανταπέντε φορείς του Δημοσίου, υπαγόμενοι σε εννέα διαφορετικά υπουργεία βάζουν οριστικά λουκέτο ως περιττοί ή αλληλοεπικαλυπτόμενοι με άλλους παραπλήσιων αρμοδιοτήτων των ίδιων υπουργείων, με τους οποίους θα συγχωνευθούν.



Τους περισσότερους οργανισμούς, στη λίστα των υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικών προσώπων, διαθέτει το υπουργείο Πολιτισμού με 18 φορείς, ως επί το πλείστον αθλητικά κέντρα ανά τη χώρα, με χωριστές διοικήσεις και προϋπολογισμούς και ακολουθούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας. Από έναν φορέα, ο οποίος κλείνει ή συγχωνεύεται με άλλον ομοειδή, διαθέτουν και τα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας.


Από την άλλη πλευρά οι πίνακες με τα στοιχεία του μισθολογικού κόστους «προβληματικών» φορέων του δημοσίου, των οποίων υπάλληλοι θα υπαχθούν σε εργασιακή εφεδρεία, δείχνουν ότι η απόκλιση μισθοδοσίας - εσόδων ξεκινά από το 1% της εταιρείας Ψηφιακών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και φθάνει στο εντυπωσιακό 2.967% στην περίπτωση της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Το υψηλότερο κόστος εμφανίζεται στον Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (5091%), καθώς δεν είχε εξαρχής έσοδα και συνεχίζει να απασχολεί 153 άτομα, παρότι έχει ολοκληρώσει την αποστολή του.


Στις πρώτες θέσεις της λίστας από άποψη μισθολογικού κόστους ακολουθούν 11 φορείς του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίως στον τομέα της Πρόνοιας, από τους 20 που διαθέτει συνολικά στον πίνακα με τους 84 «προβληματικούς» φορείς του Δημοσίου.


Διαβάστε αναλυτικά ποιοί φορείς καταργούνται και ποιοι θέτουν υπαλλήλους τους σε εργασιακή εφεδρεία :


1. Πίνακας φορέων των οποίων οι υπάλληλοι θα υπαχθούν σε εργασιακή εφεδρεία 

2. Πίνακας φορέων προς κατάργηση



3. Οι 151 φορείς του Δημοσίου που πάνε εφεδρεία


tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news