facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Του χρόνου η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

Μέσα στον κυκεώνα των νέων, σκληρών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, υπάρχει και μια μάλλον θετική είδηση που προκάλεσε προσωρινή ανακούφιση στους φορολογούμενους.



Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2012. Ωστόσο και ο φετινός χειμώνας θα είναι «βαρύς» καθώς από τις 15 του προσεχούς Οκτωβρίου, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει ήδη αποφασισθεί να αυξηθεί κατά 4 λεπτά το λίτρο.


Αυτό σημαίνει ότι φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν για πετρέλαιο τουλάχιστον 150 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ η επόμενη χρονιά υπολογίζεται ότι μπορεί να κοστίσει ακόμα και 1.000 ευρώ πιο ακριβά.


Η πλήρης εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτών του πετρελαίου κίνησης, που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του 2012, συνεπάγεται, με βάση τις σημερινές, την εκτίναξη της τιμής του στα 1,47 ευρώ ανά λίτρο.


Για παράδειγμα μια οικογένεια που καταναλώνει 1.800 λίτρα πετρελαίου τη σεζόν, θα κληθεί να πληρώσει από τον Οκτώβριο του 2012 2.650 ευρώ από 1.530 ευρώ το 2011. Πρόκειται για περισσότερα από 1.000 ευρώ.

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news