facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

«Θα πάει καλά η συμμετοχή ιδιωτών» λέει η κυβέρνηση

«Θα πάει καλά η συμμετοχή ιδιωτών» λέει η κυβέρνησηΤον Οκτώβριο θα γίνει επισήμως η προσφορά και ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.



Με ανακοίνωσή του υπουργείο Οικονομικών αργά το βράδυ της Τρίτης εκφράζει αισιοδοξία πως η συμμετοχή ιδιωτών στο «πακέτο» που συμφωνήθηκε της 21η Ιουλίου θα είναι επιτυχής.


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «η διαδικασία που ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου είναι συνεχής και οι εποπτικές αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία. Από τότε που διενεμήθη η διερευνητική επιστολή, σε κάποιες χώρες οι αρχές έχουν προσκαλέσει εποπτευόμενους οργανισμούς υπό την δικαιοδοσία τους να συμμετάσχουν σε ενημερωτικές συνεδρίες σχετικά με την προτεινόμενη συναλλαγή, ενώ κι άλλες ενημερωτικές συνεδρίες σχεδιάζονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».


Τονίζεται ότι «αν και δεν έχει ακόμη υποβληθεί καμία επίσημη προσφορά και η ανταπόκριση στην διερευνητική επιστολή έχει ξεκάθαρα μη δεσμευτικό χαρακτήρα, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ενθαρρυντική την ευρύτατη έκφραση ενδιαφέροντος σε ό,τι αφορά την προτεινόμενη συναλλαγή (…) Η Ελληνική Δημοκρατία προσβλέπει στην επίσημη προσφορά προς τους πιστωτές της του ιδιωτικού τομέα εντός του Οκτωβρίου και έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως η συναλλαγή θα είναι επιτυχής».


Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Βενιζέλος έχει δηλώσει πως αν οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων δεν ανταποκριθούν ώστε να καλυφθεί το 90% του ελληνικού χρέους που λήγει ως το 2020 , τότε ανατρέπεται και τίθεται σε κίνδυνο η συμφωνία της 21ης Ιουλίου που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «ανακύκλωση» (και μετάθεση πληρωμής έως 30 χρόνια) ομολόγων ύψους 135 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news