facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ: Είμαστε αυστηροί... για το καλό σας

Σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ η Α. Μέρκελ τόνισε ότι: "Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα σ’ ότι αφορά το βάρος των χρεών και τώρα υπολογίζουμε
ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ." Παράλληλα δήλωσε ότι είναι (οι Ευρωπαίοι),"απογοητευμένοι για το γεγονός ότι οι αριθμοί το Σεπτέμβριο, καθώς φαίνεται, είναι διαφορετικοί απ’ αυτούς που αναμέναμε. Και γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τί θα διαπιστώσει η αποστολή των ειδικών, η τρόικα, και τί θα πει σχετικά με το εάν θα πρέπει να υπάρξουν εκ νέου διαπραγματεύσεις ή όχι. Το επιθυμητό για μας θα ήταν, βέβαια, τα νούμερα να μείνουν όπως τα ξέραμε, αλλά δε μπορώ να προτρέχω προτού έχουμε το αποτέλεσμα της τρόικα. Απογοητευτήκαμε όλοι από το γεγονός ότι η τρόικα αποχώρησε από την Ελλάδα, αλλά τώρα η τρόικα επιστρέφει κι έχω την εντύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει πολύ να συνεχίσει τη συνεργασία με την τρόικα."


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πρόγραμμα λιτότητας, η Α. Μέρκελ υπογράμμισε ότι: "Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται στους μεμονωμένους ανθρώπους, δεν αφορά μόνο περικοπές, αλλά στο πρόγραμμα αυτό υπάρχουν στοιχεία που αφορούν δομικές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτά ανήκει π.χ. η όλη προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων. Υπάρχουν επίσης στοιχεία, τα οποία θεωρώ μεγάλης σημασίας, όπως είναι το άνοιγμα πολλών επαγγελμάτων. Γνωρίζω ότι γίνονται απεργίες για το θέμα αυτό. Αλλά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για τους μεταφορείς, τους οδηγούς ταξί ή άλλα επαγγέλματα, είναι αναγκαίο αν θέλει να επιβιώσει κανείς στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά. "


Σχετικά με την εντατικοποίηση των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε: "Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, θέλω την Ελλάδα ισχυρή. Είμαι βεβαία ότι έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες να γίνουμε καλύτεροι. Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα και θέλω να το πω αυτό στους Έλληνες. Αν όμως θέλουμε να είμαστε ισχυροί απέναντι στην Κίνα, τη Βραζιλία ή το Μεξικό, πρέπει να καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες... Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσεκλήθη στο Συνέδριο των Γερμανικών Βιομηχανιών, θέλουμε να προχωρήσουμε σε εταιρική σχέση στον τομέα της ενέργειας."
enet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news