facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοιμάζουν το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ

Με αφορμή το γέμισμα των κρατικών ταμείων, ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θοδωρής Πανταλάκης, επισπεύδει τις διαδικασίες ξεπουλήματος της πιο υγιούς επιχείρησης της Ηπείρου, που δίνει ψωμί σε εκατοντάδες οικογένειες, της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Ξέρετε ποιος είναι ο κύριος Πανταλάκης;
Είχε αυτοσυστηθεί ως "όργανο του ΔΝΤ"! Είχε δηλώσει στις 29 Απριλίου του 2011 (φέτος δηλαδή) ότι: "Ο διοικητής είναι όργανο της τρόικας και η ΑΤΕ είναι υπό επιτήρηση. Έχει ποινή και δέσμευση ότι θα πουλήσει τις μη χρηματοοικονομικές συμμετοχές, οι οποίες θα πουληθούν όλες ανεξαιρέτως όσο πιο γρήγορα γίνεται".


Καταλάβατε, λοιπόν, γιατί έξεγείρονται οι εργαζόμενοι, και με το δίκιο τους; Γιατί ξέρουν ότι ο κος Πανταλάκης θέλει απλά να βγάλει στο σφυρί την γαλακτοβιομηχανία, η οποία είναι κερδοφόρος (!!!), προκειμένου να ικανοποιήσει τα... αφεντικά του στην Τρόικα. Μήπως και κανέναν μεγαλοβιομήχανο που δραστηριοποιείται στον χώρο του γάλακτος, αναρωτιώμαστε εμείς, ως πιο κεκεντρεχείς. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων της Εταιρείας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, το πρώτο εξάμηνο του 2011 η ΔΩΔΩΝΗ παρουσίασε ζημίες, μετά από σειρά επιλογών της διοίκησης της ΑΤΕ, που μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.


Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή, ο πρόεδρος της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκτός από την πώληση να εφαρμόσει ΚΑΙ το πρόγραμμα εφεδρείας! Θέλει δηλαδή να κατακερματίσει μία υγειής επιχείρηση για να την πουλήσει για ένα κομμάτι ψωμί, σε κάποιον από τους εγχώριους ανταγωνιστές ή άλλον ανταγωνιστή από το εξωτερικό, που κατά κοινή ομολογία έχουν αποτύχει παταγωδώς να ανταγωνιστούν την ΔΩΔΩΝΗ σε πολλά παραδοσιακά προϊόντα που παράγει και κυρίως στην φέτα, για την οποία είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο!


"Πόλεμος χαρακωμάτων"


Από Δευτέρα, όπως μαθαίνουμε, θα μεταβούν στην εταιρεία ορκωτοί λογιστές προκειμένου να αποτιμήσουν την αξία της επιχείρησης. Ταυτόχρονα ασκείται ένα ιδιότυπος ψυχολογικός "πόλεμος" στους εργαζόμενους ότι η Τράπεζα έχει το δικαίωμα να βγάλει στην εργασιακή εφεδρεία όσους και όποτε επιθυμεί αλλά δεν το κάνει προς το παρόν, αφήνωντας να εννοηθεί ότι όσο δεν υπάρχει αντίδραση θα πληρώνονται, έστω και με τις περικοπές που ήδη έχουν υποστεί.


Όμως οι εργαζόμενοι δεν υποχωρούν. έχουν συγκροτήσει μέτωπο από κοινού με τους κτηνοτρόφους κι ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις. Ήδη, πριν από λίγο καιρό είχαν εισβάλει με μπουλντόζα στο κεντρικό κτήριο της ΑΤΕ στα Γιάννενα. Την επόμενη φορά θα κατέβουν με μπολντόζες στην Αθήνα, απειλούν.


Στο planet-greece, έστειλαν, μάλιστα και ανακοίνωση σχετικά με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την πολιτική που ακολουθεί ο κος Πανταλάκης:






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


H γνωστοποίηση της απόφασης της διοίκησης της ΑΤΕ Bank δια του διοικητή της κ. Πανταλάκη να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη συμβούλου για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε», βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων της επιχείρησης, των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα.


Σημειώνουμε, ως εκ του περισσού, ότι η απόφαση αυτή βρίσκεται, σε αντίθεση και με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση και τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, όσο και αν για κάποιους το ψέμα αποτελεί δεύτερη φύση στην άσκηση της πολιτικής.


Ο κ. Πανταλάκης και η Διοίκησή του παρέλαβαν το 2009 την Τράπεζα με χρηματιστηριακή αξία 1,5 δις €, και παρά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,2 δις €, εκ των οποίων το 1 δις € από λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, κατάφεραν να έχει σήμερα η ΑΤΕ χρηματιστηριακή αξία μόλις 350 εκατομ. € ενώ οι ζημίες της τράπεζας το πρώτο εξάμηνο του 2011 ανήλθαν στα 960 εκατομ. €.


Την καταστροφική τους πολιτική στην ΑΤΕ επεχείρησαν να εφαρμόσουν και στην επί 26 συνεχόμενα χρόνια κερδοφόρα ΔΩΔΩΝΗ, διορίζοντας σε κρίσιμες θέσεις τον κάθε απίθανο τύπο με μοναδικό σκοπό την απαξίωσή της και το αναγκαστικό της ξεπούλημα. Με τους αγώνες μας, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι, αποτρέψαμε και συνεχίζουμε να αποτρέπουμε την απαξίωση της εταιρίας.


Τώρα πλέον ο κ. Πανταλάκης παίζει τα ρέστα του και χωρίς προσχήματα ξεπουλάει την εταιρία για να καλύψει τα ελλείμματα της Τράπεζας, δήθεν κατ’ επιταγή της τρόϊκας, αντί να προχωρήσει στη μοναδική ηθική, νόμιμη και σύμφωνη με το καταστατικό της εταιρίας λύση, που είναι η παραχώρησή της στους φυσικούς της φορείς.


Οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας και δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί αυτή η πώληση. Ζητούμε από τους βουλευτές της Ηπείρου να πάρουν θέση για το έγκλημα, που συντελείται και καλούμε τους κτηνοτρόφους, τις ενώσεις τους, τους φορείς της Ηπείρου και όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για την ακύρωση στην πράξη αυτής της απόφασης.
planet-greece

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news