facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Βγάζουν το πετρέλαιο από τη ζωή τους στην Καρδίτσα

Ένα φιλόδοξο όσο και πρωτοποριακό σχέδιο έχει βάλει σε εφαρμογή ο δήμαρχος Καρδίτσας, Κώστας Παπαλός, ο οποίος ξεκινά με το κόψιμο του πετρελαίου από δημοτικά κτίρια, ευελπιστώντας τα επόμενα χρόνια, η πόλη της Καρδίτσας να μην χρειάζεται καθόλου τον "μαύρο χρυσό" για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών...





Πρόκειται για ένα ευρύ επιχειρησιακό πλάνο αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το οποίο σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί σε δυο προσεκτικά επιλεγμένους πυρήνες σημαντικής ενεργειακής κατανάλωσης από το σύνολο των δημοτικών κτηριακών εγκαταστάσεων.




Ο πρώτος είναι το Κολυμβητήριο και ο δεύτερος το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας τα οποία όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος σύντομα θα θερμαίνονται με καύση βιομάζας (pellets).




Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δράση αυτή υλοποιείται για πρώτη φορά από Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά σε ολόκληρη τη Χώρα και θα επιφέρει στο Δήμο Καρδίτσας σταθερό ετήσιο οικονομικό όφελος της τάξης τουλάχιστον του 30%, λόγω δραστικής μείωσης του λειτουργικού κόστους των δυο κτηρίων σε σύγκριση με την αντίστοιχη δαπάνη που προέκυπτε μέχρι πρότινος από την χρήση του ακριβότερου πετρελαίου.


Με δεδομένες κιόλας τις νέες μεγάλες ανατιμήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα ισχύσουν το ερχόμενο διάστημα, το εν λόγω εγχείρημα μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί απολύτως αναγκαίο για τον Δήμο Καρδίτσας, του οποίου η Δημοτική Αρχή καταβάλλει τεράστια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που κληρονόμησε.
planet-greece

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news