facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ

Την απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το νέο χαράτσι εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν. Φωτόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς...
και χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το τέλος στα ακίνητα. "Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούν τους πολίτες. Εάν ο νόμος επιβάλει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον παππού και τη γιαγιά, τον φτωχό συνάνθρωπό μας που δεν έχει μία στην τσέπη του, που το μηνιάτικο τελειώνει στις 15, εμείς δεν θα το κάνουμε. Προτιμούμε να παρανομήσουμε και ας υποστούμε τις όποιες συνέπειες.", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. Ο Ν. Φωτόπουλος, πρόσθεσε ότι "σε αυτόν τον τόπο, για να υπάρχει δημοκρατία, δικαιώματα, ελευθερίες, σεβασμός στον πολίτη, κάποιοι άνθρωποι σε άλλες εποχές διώχθηκαν, απολύθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και κάποιοι, και τους τιμούμε υποτίθεται, αφιέρωσαν τη ζωή τους". Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι "τέτοια σκληρά μέτρα μονάχα οικονομικοί δολοφόνοι και οικονομικοί τρομοκράτες μπορούν να πάρουν". Το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο περνάνε στη ΔΕΗ, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς, είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μία βασική αρχή του Συντάγματος, ότι ο καθένας πρέπει να φορολογείται με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα, πρόσθεσε ο ίδιος. "Αν θέλουν λοιπόν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα, να το κόψουν στους εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, που χρωστάνε 30 δισ. και τους ξεμπερδεύουν με μία μικρή περαίωση,", επισήμανε. "Μας ρωτάνε, θα στηρίξετε, θα υποκινήσετε ένα κίνημα ανυπακοής; Δεν έχει νόημα να το στηρίξουμε και να το υποκινήσουμε. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Όποιος δεν έχει, είτε του πούμε πλήρωσε, είτε δεν του το πούμε, δεν θα πληρώσει. Το ζητούμενο είναι αυτός να προστατευθεί. Το ζητούμενο είναι, λοιπόν, να φτιάξουμε αυτή την ασπίδα προστασίας. Κι εμείς λέμε ένα πράγμα. Μη διανοηθούν, μην τολμήσουν να βυθίσουν στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά φτωχών και περιθωριοποιημένων. Θα μας βρουν μπροστά τους", πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.
fimotro

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news