facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Οριστικά αθώοι Π. Βουρλούμης - Γ. Ιωαννίδης

Την οριστική απαλλαγή του Παναγή Βουρλούμη , πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ και Γιώργου Ιωαννίδη, διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, αποφάσισαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών ανατρέποντας
προηγούμενο βούλευμα με το οποίο τα δύο στελέχη του ΟΤΕ παραπέμπονταν σε δίκη για απιστία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος.


Η ανατροπή ήρθε από το Εφετείο ένα χρόνο μετά την έκδοση βουλεύματος του Πρωτοδικείου σύμφωνα με το οποίο τα δυο ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ που εμπλέκονται σε «υπερτιμημένες συμβάσεις» τεχνικής υποστήριξης (2003-7) τις οποίες είχαν υπογραφεί με την Intracom και τη Siemens, έπρεπε να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αντίθετα οι εφέτες οι οποίοι προ καιρού είχαν κάνει δεκτό αίτημα των κατηγορουμένων να εμφανιστούν αυτοπροσώπως ενώπιον τους και να παράσχουν όσες εξηγήσεις χρειαστούν, πείστηκαν πώς δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη οι κατηγορούμενοι και τους απάλλαξαν οριστικά.


Η συγκεκριμένη σύμβαση είχε τίμημα 130 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης (ΔΔΔΚΣ) του Οργανισμού είχε δικαιολογήσει τα μισά. Σύμφωνα με το πρωτόδικο βούλευμα, το τίμημα στις συμβάσεις αυτές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο είχε καταλήξει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ. Με το ίδιο βούλευμα είχαν απαλλαγεί από την κατηγορία επτά μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους.


Χαρακτηριστική πάντως είναι και η στάση του ΟΤΕ που είχε υποστηρίξει με ανακοίνωσή του όταν δημοσιοποιήθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα, πώς τα στελέχη του ενήργησαν σωστά και τελικά δικαιώθηκε από το Εφετείο:


"Σε σχέση με το πρωτόδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, εξέλιξη που αποτελεί ένα ακόμα στάδιο σε μια μακρά δικαστική διαδικασία, ο ΟΤΕ δηλώνει ότι τα στελέχη του τα οποία έλαβαν την σχετική απόφαση ενήργησαν αποκλειστικά προς το συμφέρον της Εταιρίας, διαχειριζόμενοι με τον καλύτερο τρόπο μία κατάσταση την οποία παρέλαβαν...Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης με τις Εταιρίες INΤΡΑΚΟΜ - SIEMENS - ANKO για τη συντήρηση των δικτύων του ΟΤΕ την περίοδο προ του 2004 που ανέλαβε η παρούσα Διοίκηση. Ο ΟΤΕ μελετά το βούλευμα προκειμένου να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, όντας πεπεισμένος ότι θα αποδειχθεί το έωλο της κατηγορίας", κατέληγε η ανακοίνωση.


Πηγή:www.capital.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news