facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Χωρίς εκπλήξεις και «διαρροές» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, εγκρίθηκε από τη Βουλή, με 155 ψήφους υπέρ, η επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα. Η ψηφοφορία στη Βουλή διεξήχθη σε κλοιό διαδηλωτών.



Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου.


Με 154 «πράσινα 'ναι'», έναντι 143 αρνητικών, πέρασε και η τροπολογία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Υπενθυμίζεται, πως την ονομαστική ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων ζήτησε το ΚΚΕ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ την ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο ΛΑΟΣ.


Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονταν έντονα προβληματισμένοι για την στάση που θα κρατήσουν εξαιτίας και των πιέσεων που δέχονται από ψηφοφόρους τους. Ωστόσο ένας εξ αυτών ο κ. Γιάννης Βούρος, με γραπτή του ανακοίνωση, ξεκαθάρισε πριν την ψηφοφορία πως τελικώς θα ψηφίσει την τροπολογία.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είχε επίσης εκφράσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία πήρε το λόγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνει το Δημόσιο θα επιβαρυνθούν με το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ.


Ο υπουργός Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία, όπως είχε πει κατά την αρχική εισήγησή του. Πρότεινε μάλιστα να προστεθεί η σχετική πρόβλεψη στη διάταξη που εξαιρεί από το τέλος τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.


Η ψηφοφορία στη Βουλή διεξήχθη σε κλοιό διαδηλωτών. Ομάδες «Αγανακτισμένων» συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα φοροεισπρακτικά μέτρα.
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των λουλουδάδικων, πραγματοποίησαν και ειδικοί φρουροί απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποδοχές τους.


Αντιδράσεις


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Η συντεταγμένη πτώχευση του λαού μας έχει ήδη ξεκινήσει. Μια έκπτωτη στη συνείδηση της κοινωνίας κυβέρνηση και μια διαρκώς αυτογελοιοποιούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ψήφισε για μια ακόμη φορά ένα τελευταίο -μέχρι το επόμενο- αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, αντισυνταγματικό χαράτσι.


»Ένα χαράτσι που έτσι και αλλιώς η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών δεν δύναται να το πληρώσει και δεν θα το πληρώσει. Και αν είναι πάνω από ένα εκατομμύριο οι συμπολίτες μας που δεν θα το πληρώσουν, τότε να δούμε ποιανού θα κοπεί το ρεύμα, του λαού μας ή της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news