facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο όσοι διαφώνησαν με το ύψος του ελλείμματος

Μετά τη Ζωή Γεωργαντά και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, υποστηρίζει ότι είχε διαφωνήσει για το έλλειμμα. Αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση προσωπικών δεδομένων και την αποδίδει στη στάση

Επέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε η αντιπολίτευση για το ζήτημα με το έλλειμμα "μαϊμού" (;) και η επέμβαση ήρθε αλλά όχι προς την κατεύθυνση της έρευνας.
Την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις, μετά την απίστευτη καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, περί διόγκωσης του ελλείμματος για να επιβληθούν σκληρά μέτρα λιτότητας, η Δικαιοσύνη ξαφνικά πήρε μπροστά και "ξεσκονίζει" όλα τα πρώην μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, μετά από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με αφορμή καταγγελίες του προέδρου της Αρχής για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη πριν από έναν χρόνο, μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παραβίαση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και απόσπαση από αυτό στοιχείων της υπηρεσίας.
Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία έστρεφε το ενδιαφέρον του εισαγγελέα στον αντιπρόεδρο της Αρχής Νίκο Λογοθέτη, αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας που πρόσφατα κατέληξε στην άσκηση ποινικής σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του κ. Λογοθέτη για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Συνδέει τις κατηγορίες με τη διαφωνία του
Ο κατηγορούμενος πλέον, αντιπρόεδρος της Αρχής αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει την ποινική του εμπλοκή στη διαφωνία που είχε με τον κ. Γεωργίου ως προς την καταγραφή των στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτύπωση του ελλείμματος της χώρας.
Υποστηρίζει ότι το έλλειμμα εμφανίστηκε να φθάνει στο 15%, ποσοστό που κατά τον ίδιο είναι διογκωμένο. Αναφέρει επίσης πως για το θέμα είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Επί της ουσίας της υπόθεσης υποστηρίζει πως στον υπολογιστή, μέσω του οποίου φαίνεται να έγινε η παραβίαση, έχουν πρόσβαση δέκα εργαζόμενοι της Αρχής.
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έπαυσε με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, με εξαίρεση τον πρόεδρο της αρχής κ. Γεωργίου.
news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news