facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισε η χορήγηση μεθαδόνης στα νοσοκομεία της Θεσαλονίκης

Την Πέμπτη ξεκίνησε κανονικά η χορήγηση μεθαδόνης, από τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στους...

πρώτους 70 χρήστες ηρωίνης, που είχαν υποβάλει αίτηση στον ΟΚΑΝΑ. Στα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, Ιπποκράτειο, Ειδικών Παθήσεων και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, θα προστεθεί σε 15 ημέρες και το στρατιωτικό νοσοκομείο "424" προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι εξαρτημένοι που έχουν υποβάλλει αίτηση, που φτάνουν τους 900.


Οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται κάθε μία ώρα ανά πεντάδα. Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, ευελπιστεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα υπάρχει πλέον λίστα αναμονής.


Στις μονάδες αυτές εξυπηρετούνται μόνο οι ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλλει αίτηση και οι οποίοι ειδοποιούνται από τον ΟΚΑΝΑ, με σειρά προτεραιότητας, προκειμένου να επιλέξουν ένα από τα νοσοκομεία αυτά και να προσέλθουν για να εξυπηρετηθούν.


Στη πρώτη φάση γίνεται μία πλήρης αξιολόγηση της ψυχικής και σωματικής υγείας των εξαρτημένων και ανάλογα τους χορηγείται η δόση του υποκατάστατου. Δηλαδή δεν χορηγούνται μόνο υποκατάστατα αλλά γίνεται μια ολιστική αντιμετώπιση του εξαρτημένου, ο οποίος το πρώτο καιρό πρέπει να προσέρχεται καθημερινά και στη συνέχεια κάθε δύο ημέρες» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ Μαλλιώρη.


Δυστυχώς, από τους 900 που έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση υποκατάστατων ένα ποσοστό 4% δε βρίσκεται πια στη ζωή, ενώ ο ΟΚΑΝΑ δεν μπορεί να ειδοποιήσει μεγάλο ποσοστό εξαρτημένων είτε επειδή βρίσκονται στη φυλακή είτε επειδή έχουν αλλάξει τόπο διαμονής.


"Βρίσκουμε μόνο ένα ποσοστό 30-40% από αυτούς που έχουν υποβάλλει αίτηση. Επομένως υπολογίζοντας ότι θα βρούμε 400 από αυτούς ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου , ίσως και νωρίτερα, δεν θα υπάρχει πλέον λίστα αναμονής. Βέβαια μπορεί το μεταξύ να υποβάλλουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις, οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν και αυτοί με τη σειρά τους", αναφέρει η κ Μηλλιώρη.


Οι εξαρτημένοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση Λαγκαδά 196, Σταυρούπολη και στα τηλέφωνα 2310 601101 και 2310 601102
24wro.blogspot.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news