facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Καψόνι του ΔΝΤ για την 6η δόση - Ίσως να μας αφήσουν χωρίς χρήματα για λίγες μέρες σαν τιμωρία

- Άγνωστο παραμένει εάν η τρόικα τελικά θα επιστρέψει στην Αθήνα και πότε
- Το ΔΝΤ ζητά γραπτή εγγύηση μέσω επιστολής της κυβέρνησης ότι θα λάβουν κι άλλα μέτρα εάν χρειαστεί
- Σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα εάν φτάσει η επιστολή και δεν ξεκινήσει η τρόικα για την Αθήνα
- Εμβρόντητος έμεινε με όσα ανακάλυψε για το ελληνικό κράτος ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Κομισιόν



Είναι σαφέστατο το καψόνι το οποίο υποβάλλει το ΔΝΤ την Ελλάδα, καθώς πλέον ορθά κοφτά εξηγεί πως είναι αποφασισμένοι να φτάσουν και στο σημείο να καθυστερήσουν τόσο την 6η δόση, ώστε η Ελλάδα έστω και για λίγες ημέρες να μην μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.


Και αυτό γιατί το ΔΝΤ αν και μέχρι τώρα ήταν ο πιο ευνοϊκός διαπραγματευτής σε σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους μας, πλέον βλέποντας πως για ένα ολόκληρο εξάμηνο η ελληνική κυβέρνηση ήταν "νεκρή", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν, πλέον μας στριμώχνει και δεν δίνει ούτε το πράσινο φως για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά γραπτή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να δώσει την εντολή της επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα. Προς το παρόν δεν έχει φτάσει μία τέτοια δέσμευση από την Αθήνα, αλλά είναι πιθανό να γίνει τις επόμενες ώρες.


Σε αυτή τη δέσμευση, το ΔΝΤ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει να λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοίνωσε, αλλά κι άλλα μέτρα, εάν αυτό χρειαστεί. Επίσης, θα ζητά σαφέστατο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των μέτρων, αλλά και δέσμευση ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2011 θα κλείσει στο 7,5%.


Τέλος, σε αυτή την γραπτή δέσμευση η κυβέρνηση θα καλεί το ΔΝΤ να δώσει το πράσινο φως για την αποστολή της ομάδας της τρόικας στην Αθήνα.


Άλλωστε οι προθέσεις του ΔΝΤ διεφάνησαν και από την ίδια την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία κάπως θυμωμένη για την Ελλάδα, επανέλαβε μία λήξη προκειμένου να την εμπεδώσει η ελληνική κυβέρνηση, "Εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή.


Αυτό δείχνει πως πλέον μετά τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ πλέον δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα πως θα τηρήσει όλα όσα λέει για αυτό πλέον ζητά γραπτές εγγυήσεις. Η κα Λαγκάρντ μόλις πάρει την επιστολή θα δώσει το πράσινο φως για να φύγει η Τρόικα για Ελλάδα. Ωστόσο, εάν φτάσει η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στο ΔΝΤ και τότε δεν αναχωρήσει ο Πολ Τόμσεν, αυτό σημαίνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πλέον για την Ελλάδα.


ΔΝΤ και ευρωπαίοι εταίροι διεμήνυσαν στον υπουργό Οικονομικών πως λιτότητα και χαράτσια δεν οδηγούν πουθενά, αν το κράτος δεν απλώσει τα δίχτυα του για να πιάσει την «επώνυμη» φοροδιαφυγή, αν δεν πληρώσουν όσοι έκλεψαν το δημόσιο και αν δεν γίνουν πράξη αποκρατικοποιήσεις, δραστική συρρίκνωση του δημοσίου και μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές..


Και ζητούν σοβαρές αποφάσεις τώρα…


Ίσως δεν είναι τυχαίο που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε από την Ουάσιγκτον πως «υπάρχει πρόβλημα παραοικονομίας, φοροδιαφυγής, κρατισμού και αυτό πρέπει να λυθεί τώρα»! Προτεραιότητα θα δοθεί πλέον –επειδή το ζητά και η Τρόικα- στο να εντοπιστεί και ο πλούτος που φοροδιαφεύγει. Μια προτεραιότητα που έχει τεθεί βεβαίως πολλές φορές μέχρι σήμερα από την Αθήνα, χωρίς όμως να υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα..


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΔΟΣΗ


Μέσα σε αυτό το κλίμα και υπό το φόβο νέων σεναρίων και νέων φημών για χρεοκοπία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε από την Ουάσινγκτον να δηλώσει ότι όλες οι καταργήσεις φοροαπαλλαγών και το νέο "κουτσουρεμένο" αφορολόγητο θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ


Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ φάνηκε αποσβολωμένος από όλα όσα διαπίστωσε για το ελληνικό κράτος τις ημέρες που βρισκόταν στην Αθήνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ
newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news