facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

556 κλίνες του ΕΣΥ σε ασφαλιστικές εταιρείες


Η συνεργασία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες είναι πλέον πραγματικότητα. Το μεσημέρι της Τρίτης υπογράφηκε η σχετική σύμβαση που αφορά τη διάθεση 556 κλινών των Δημοσίων Νοσοκομείων σε ασφαλισμένους ιδιωτικών εταιρειών. Τη σύμβαση υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των επτά μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών και οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου, ο οποίος δήλωσε ότι τον Μάρτιο του 2012 ολοκληρώνεται μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας (λίστα φαρμάκων, μεταμοσχεύσεις, επέκταση προγράμματος ΟΚΑΝΑ, συνεργασία ΕΣΥ με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, εφαρμογή «πακέτων νοσηλείας»).
Η χρέωση των ιατρικών πράξεων θα γίνεται με το νέο σύστημα τιμολόγησης, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Με την εφαρμογή των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (DRGs), ή αλλιώς των «πακέτων νοσηλείας», οι χρεώσεις δεν θα γίνονται ανάλογα με τις ημέρες νοσηλείας, αλλά με την πάθηση. Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) έχει διαμορφώσει 700 κατηγορίες παθήσεων, με ή χωρίς συνοδά προβλήματα υγείας, ή επιπλοκές. Οπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Ν. Πολύζος, οι διαγνωστικές ομογενείς κατηγορίες περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες του νοσηλευόμενου, τη διάγνωση την αρχική και την τελική, τις επιπλοκές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τις πιθανές συνυπάρχουσες παθήσεις, το κόστος, την ηλικία και το φύλο. «Τα DRGs χρησιμοποιούνται στην αποζημίωση των υπηρεσιών και τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η FYROM. Γιατί όχι και στην Ελλάδα», ανέφερε, και πρόσθεσε: «Τα DRDs περιέχουν την κοστολόγηση κάθε επιμέρους κατηγορίας και την αποζημίωση των Νοσοκομείων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία με έναν ενιαίο τρόπο, να πάψουν δηλαδή τα λογιστήρια να τιμολογούν το κάθε τι».
Για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων τους στο ΕΣΥ, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πληρώνουν το νέο νοσήλιο, προσαυξημένο κατά 20%. Στην περίπτωση που ο πελάτης τους είναι και ασφαλισμένος σε δημόσιο Ταμείο, η προσαύξηση θα είναι της τάξης του 50%.
Σε ανακοίνωσή τους οι εκπροσωποι των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) αναφέρουν ότι οι όροι της σύμβασης συνεργασίας «... είναι προσβλητικοί για τους νοσοκομειακούς γιατρούς», και «... ιδιαίτερα συμφέροντες για τις ασφαλιστικές εταιρείες», οι οποίες «πληρώνουν μόνο το 50% του υποκοστολογημένου κρατικού τιμολογίου». Τα Ασφαλιστικά Ταμεία _ σημειώνουν _ «δεν γλιτώνουν τίποτα, αφού πληρώνουν το 100% του κρατικού τιμολογίου».
tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news