facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Νομοπαρασκευαστική για τα blogs


Το εξήγγειλαν και το προχωράνε. Ο λόγος για την ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ηλεκτρονικό έγκλημα και την άρση του απορρήτου στα μπλογκ. Γνωστός δημοσιογράφος φιγουράρει στην επιτροπή.
Το όνομα του Πάσχου Μανδραβέλη, δημοσιογράφου και κυρίως αρθρογράφου, είναι ανάμεσα στα υπόλοιπα στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ηλεκτρονικό έγκλημα, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Ειδικότερα, η επιτροπή θα καταθέσει προτάσεις για το θέμα της ταυτοποίησης των διαχειριστών blogs και της διεύρυνσης του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.
Η επιτροπή θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τις 30-9-11 και για τα μέλη της δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση.
Αναλυτικά:
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Αθανάσιος Ράντος και μέλη  οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος  Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.
Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομική

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news