facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ακόμα περιμένουν το ελικόπτερο για τις χασισοφυτείες...

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν για το ελικόπτερο που ακόμα δεν έχει σταλεί στην Κρήτη.

Σε σχετική σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Κρήτη και την παράνομη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε πριν από το Πάσχα υπό τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανόλη Όθωνα, συζητήθηκε η προοπτική αποστολής και μόνιμης παραμονής σε όλη τη διάρκεια της θερινής σεζόν στην Κρήτη ενός ελικοπτέρου, προκειμένου να εκτελούνται περιπολίες, αλλά και να διενεργούνται έρευνες για την ανακάλυψη καλά κρυμμένων χασισοφυτειών. 

Σε αντίθεση με τα συμπεφωνημένα, ελικόπτερο μέχρι σήμερα στην Κρήτη δεν έχει σταλεί. Ένας από τους βασικούς λόγους που υπαγόρευσαν την αποστολή του ελικοπτέρου, ήταν και το γεγονός, ότι ειδικά για την περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου (βλ Ζωνιανά), δεν μπορεί να εποπτευθεί αποτελεσματικά και ουσιαστικά το γεωγραφικό περιβάλλον και ο ορίζοντας.

Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, είχαν αποφανθεί τα επιτελεία, δεδομένου ότι το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο ώστε κάθε αστυνομική κίνηση να γίνεται εύκολα αντιληπτή και από τον πιο απρόσεκτο παρατηρητή.

Συνεπώς και με το δεδομένο ότι συνέβησαν και πάλι όσα και όπως συνέβησαν, είτε από την πλευρά της υπερβολής ή από αυτή της συγκάλυψης, το βασικό ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί δεν έστειλαν το ελικόπτερο, ή για να δανειστούμε την εύσχημη απορία ενός συνομιλητή μας για το θέμα, "τί περιμένουν, να μαζέψουν πρώτα τη συγκομιδή και μετά να το στείλουν;".
Ο πρώτος που λογικά θα είχε λόγο και πολιτικό συμφέρον για την αποστολή του ελικοπτέρου θα ήταν ο εκλεγόμενος στο Ρέθυμνο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας, γεγονός που μεγιστοποιεί τις δεδομένες απορίες.
πηγη

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news