facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ερχονται αυστηρότερα πειθαρχικά στο Δημόσιο


Μαίνεται ο πόλεμος για την μονιμότητα στο Δημόσιο. Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες έθεσε θέμα μονιμότητας για "μη ευσυνείδητους υπαλήλλους" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε και με συνέντευξή του στο Mega προανήγγειλε αυστηρότερα πειθαρχικά συμβούλια και...

κυρώσεις ενώ επανέλαβε ότι η λευκή απεργία δεν συνιστά δικαίωμα. Εντονες οι αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ... Χθες μιλώντας στο Εθνος, ο κ. Μόσιαλος ήταν ξεκάθαρος: "Η μονιμότητα υπάρχει και διασφαλίζεται στο ακέραιο για τους ευσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν υπάρχει μονιμότητα στη "λευκή απεργία" και την αργομισθία", ανέφερε, ανοίγοντας επί της ουσίας τον πολιτικό διάλογο για την οικοδόμηση του νέου δημόσιου τομέα και θέτοντας θέμα άρσης μονιμότητας αλλά και απολύσεων στο Δημόσιο.


Σήμερα, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν εξίσου κατηγορηματικός: "Δεν είναι δικαίωμα η λευκή απεργία, ούτε η μη είσπραξη δημοσίων εσόδων. Δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εισπράττουν, υπονομεύουν το δημοσιονομικό πρόγραμμα και δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα", είπε, προσθέτοντας ότι τα πειθαρχικά που θα επιβάλλουν κυρώσεις στους παρανομούντες θα αλλάξουν και οι παραβάσεις θα κρίνονται με βάση την αναλογικότητα.
"Ο δημόσιος τομέας πρέπει να γίνει αποδοτικός, να εισπράττει, για να δουλεύουν σωστά τα νοσοκομεία και τα σχολεία", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το πελατειακό και κομματικοκρατικό σύστημα πρέπει να σπάσει ώστε να αξιοποιηθούν τα καλύτερα στελέχη.

Καυτός Αύγουστος για ΕΡΤ
Ερωτηθείς για την ΕΡΤ, απάντησε ότι υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός που θα συμπεριλάβει όλα τα δημόσια ΜΜΕ, με στόχο μια μεγάλη αναδιοργάνωση. Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, είπε ότι θα ανακοινώσει τις βασικές κατευθύνσεις αυτής της λύσης, ενώ τοποθέτησε τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς το τέλος Αυγούστου.

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι ιδιοκτήτες ταξί
Αναφερόμενος στην απεργία των ταξί, είπε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν υπερβεί κάθε όριο της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού και επέκρινε προσωπικά τον αρχηγό της ΝΔ ότι καθυστέρησε να πάρει θέση κατά της απεργίας. "Κατεύθυνσή μας, είπε, είναι να απαλείψουμε τα κριτήρια που κρατούν κλειστό το επάγγελμα και συντηρούν την αδιαφάνεια και τα κληρονομικά δικαιώματα και να προχωρήσουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του επαγγέλματος, το οποίο αποτελεί συστατικό μέρος του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Οι όροι είναι σαφείς", σημείωσε, και κάλεσε τη ΝΔ να συμμετάσχει στις διαδικασίες για την οριστική ρύθμιση.

ΑΔΕΔΥ: Δεν είναι ιδιοκτήτης του δημοσίου
Οι τοποθετήσεις του κ. Μόσιαλου προκάλεσαν νέες αντιδράσεις της δημοσιουπαλληλικής ηγεσίας. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος τόνισε ότι ουδέποτε η ΑΔΕΔΥ ή η ΓΣΕΕ έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λέγοντας πως "ανακοινώνει απολύσεις, λες και είναι ο ιδιοκτήτητης" του Δημοσίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Τρομοκρατία
"Η κυβέρνηση με απειλές και τρομοκρατία προσπαθεί να προλάβει και να ανακόψει την καταιγίδα λαϊκών αντιδράσεων και απεργιών που αναμένεται να ξεσπάσουν από τις αρχές του Σεπτέμβρη" σχολιάζει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δ. Στρατούλης. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσίους υπαλλήλους τις ευθύνες για την αποτυχία των εισπρακτικών στόχων του Μνημονίου και καταλήγει: "Η κυβέρνηση αυτή που όχι μόνο κατεδαφίζει την κοινωνία και την παραγωγική βάση της χώρας, αλλά χρησιμοποιεί και ακραίο, χυδαίο και απροκάλυπτο αυταρχισμό, ήρθε η ώρα να φύγει πριν καταστρέψει τα πάντα σε αυτή τη χώρα".

ΠΗΓΗ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news