facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Διακοπή χρηματοδότησης σε όσους δεν ρίχνουν τα ελλείμματα


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελλα Μέρκελ προτείνουν, σε επιστολή την οποία απηύθυναν στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, να διακόπτεται η χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία των χωρών της ευρωζώνης που δεν μειώνουν τα ελλείμματά τους.



"Στο μέλλον, οι πληρωμές από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία σύγκλισης θα πρέπει να αναστέλλονται προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ που δεν θα συμμορφώνονται με τις συστάσεις της διαδικασίας για τα υπερβολικά ελλείμματα", γράφουν οι δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με τον Σαρκοζί και την Μέρκελ, "αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να ενσωματωθούν στο νέο κανονισμό των διαρθρωτικών ταμείων και των ταμείων συνοχής που θα προταθεί για το επόμενο πολυετές χρηματοπιστωτικό πλαίσιο".

"Τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής πρέπει να χρησιμεύουν για να στηρίζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο να βελτιωθεί η οικονομική ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα μέσα στην ευρωζώνη", υπενθυμίζουν.

"Πρέπει να έχουν στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση των ανισορροπιών μέσα στα κράτη μέλη προς τα οποία απευθύνονται συστάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας που αφορά τις υπερβολικές ανισορροπίες", αναφέρουν στην επιστολή τους.

Διευκρινίζουν πως "στις χώρες που είναι ενταγμένες σε πρόγραμμα, η Επιτροπή θα πρέπει αυτομάτως να προχωρεί σε έλεγχο για να επιβλέπει ότι τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής" και "θα πρέπει επίσης να συμμετέχει στην επιλογή και την εφαρμογή των προγραμμάτων".

"Τα κεφάλαια που δεν χρησιμοποιούνται από τις χώρες που είναι ενταγμένες σε πρόγραμμα θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται σ' ένα ταμείο για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, το οποίο θα διαχειρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Επιτροπή", προσθέτουν.   πηγη

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news