facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

"Πράσινο φως" στην χορήγηση προσωπικών δεδομένων υγείας


Θετική ήταν η απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο αίτημα για χορήγηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε υποψηφίους που απορρίφθηκαν από το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών για θέσεις προϊσταμένων, προκειμένου να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους σε βάρος συνυποψηφίων τους που επελέγησαν.



Η Αρχή έκρινε νόμιμη την ανακοίνωση σε συνυποψηφίους τους που δεν επελέγησαν κατά τις προαγωγές της 12ης Ιουλίου 2010 ακόμη και στοιχείων που αφορούν την υγεία, όπως ο αριθμός αναρρωτικών αδειών προαχθέντων προϊσταμένων οργανικών μονάδων.

Ως προϋπόθεση τίθεται το αίτημα να κατατίθεται εγγράφως και να τεκμηριώνεται το υπέρτερο έννομο συμφέρον, που συνίσταται στα δικαιώματα των αιτούντων προκειμένου να προσβάλουν τις αποφάσεις.

Σε άλλη απόφασή της η Αρχή, επέτρεψε σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που διεκδικούσε τη μετεγγραφή του στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να του χορηγηθούν προσωπικά δεδομένα υγείας συνυποψηφίου του για μετεγγραφή, που τελικά προκρίθηκε, αντί αυτού.  πηγη

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news