facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΝΙΚΑΙΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΥΠΟΔΙΚΗΣ ΜΚΟ


Σοβαρές καταγγελίες για επιχείρηση πρόσληψης εργαζομένων από το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μέσω υπόδικης ΜΚΟ κάνει η «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή της προς το δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη,
η Αστική Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος», με την οποία ο δήμος πρόκειται να υπογράψει συμφωνία για την πρόσληψη 468 εργαζομένων, είναι ανάμεσα στις 528 ΜΚΟ που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών και για τις οποίες η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας διέταξε άμεση προανακριτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις έχουν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ.

Το πόρισμα καθυστερεί ανεξήγητα
«Μέχρι σήμερα βέβαια δεν έχει δημοσιευθεί το πόρισμα της έρευνας και δεν ξέρουμε αν αυτό γίνεται επίτηδες ή αν για κάποιους δικούς τους "ανεξήγητους" λόγους, καθυστερούν τα αποτελέσματα. Είναι όμως απαράδεκτο να επιτρέπεται σε μια ΜΚΟ, που εκκρεμούν σε βάρος της τόσο σοβαρές κατηγορίες, να παίρνει μέρος σε δημόσια προγράμματα και να διεκδικεί ποσά από τις κρατικές επιχορηγήσεις», σημειώνει η «Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη».
«Οι έννοιες "διαφάνεια" και "νομιμότητα" δεν ερμηνεύονται κατά πως μας βολεύει κάθε φορά και αυτό αφορά στη δημοτική Αρχή αλλά και στην κυβέρνηση. Πρέπει να μας δώσουν καθαρές εξηγήσεις όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές για αυτή την περίεργη συνεργασία τους», υπογραμμίζει.
Προσθέτει, δε, ότι «ο λαός της Νίκαιας και του Ρέντη δεν ανέχεται την διαπλοκή».
Μάλιστα, προκειμένου να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, ο δημοτικός σύμβουλος της «Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη» Κώστας Παπαδόπουλος κατέθεσε σχετική αίτηση στην ΥΔΑΣ στις 11-8-2011 (αριθμός πρωτοκόλλου 3541).
Το πλήρες κείμενο της αίτησης είναι το εξής:
ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Υ.Δ.Α.Σ.)
Βασ.Σοφίας 11 - 2ος όροφος
Κοινοποίηση: ΕΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β.Σοφίας 11- 1ος όροφος
ΘΕΜΑ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ "ΝΟΣΤΟΣ"»
Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη, στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, θα προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Αστική Εταιρία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος».
Επειδή η εν λόγω Αστική Εταιρία περιλαμβάνεται στις 528 ΜΚΟ για τις οποίες τον Φεβρουάριο του 2011 είχε διαταχτεί η διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις έχουν διεπράχθη σοβαρά αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε κατόπιν παραγγελίας του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, κου Ιωάννη Σακελάκου, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για τα εξής:
1. Σε ποια προγράμματα έχει συμμετάσχει η Αστική Εταιρία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος» στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
2. Το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει για τα προγράμματα αυτά.
3. Τις εκθέσεις αξιολόγησης για το τελικό αποτέλεσμα των προγραμμάτων.
Επίσης, ζητάμε να μας ενημερώσετε για την πορεία της προκαταρτικής εξέτασης που διατάχθηκε σε βάρος της εν λόγω Αστικής Εταιρίας.
Θεωρούμε το ζήτημα άκρως σοβαρό, δεδομένης της βαρύτητας των κατηγοριών και ελπίζουμε στην συνεργασία σας για την άμεση απάντηση στα ερωτήματα μας.
Για την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα»
Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη
πηγη

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news