facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση κατηγορεί την ΑΔΕΔΥ για υπομόνευση δημοσίου συμφέροντος

Ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι η υπομόνευση θα αντιμετωπισθεί με πειθαρχικά μέσα


Η κυβέρνηση κατηγορεί την ΑΔΕΔΥ για υπομόνευση δημοσίου συμφέροντος
«Προφανώς, θα τα βάλουμε και με τις ίδιες μας τις σάρκες. Αυτό που προέχει είναι να πάει η χώρα μπροστά. Δεν προέχει να σωθεί ο κομματικός πατριωτισμός του ΠαΣοΚ, της Ν.Δ. ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος». Αυτά υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Η. Μόσιαλος, αναζωπυρώνοντας έτσι το μέτωπο με τους δημοσιίους υπαλλήλους και απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις παροτρύνσεις της ΑΔΕΔΥ για λευκή απεργία στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. 


Κατηγόρησε μάλιστα την ΑΔΕΔΥ για πλήρη ανευθυνότητα και υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όσοι και οι άνεργοι»

Πέραν αυτού, ο κ. Μόσιαλος έθεσε (μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό) σε ευρύτερη βάση το ζήτημα των απασχολουμένων στο Δημόσιο και μεταξύ των άλλων συνέκρινε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με το πλήθος των ανέργων. «Έχουμε 800.000 δημοσίους υπαλλήλους είναι περίπου ίδιος ο αριθμός των ανέργων, αν δεν κάνω λάθος», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και προσέθεσε, αναφερόμενος στην «απειλή» της ΑΔΕΔΥ: «Όλοι μιλάνε για τους δημοσίους υπαλλήλους και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους. Ναι. είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα, γιατί περάσαμε περιόδους πολιτικής κρίσης σε αυτή τη χώρα και υπήρχαν και πολιτικές τάσεις μη καλές όσον αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Είμαστε, όμως, σε μια άλλη φάση ωριμότητας τώρα, όπου όταν λες δεν εισπράττω, αυτό δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αυτό σημαίνει υπονομεύεις το συμφέρον του ανέργου που θέλει να βρει δουλειά και για να βρει δουλειά».

Εκτός πειθαρχικών συμβουλίων οι εκπρόσωποι εργαζομένων

Εν όψει αυτών ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι η υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος θα αντιμετωπιστεί με πειθαρχικά μέσα και τόνισε σχετικά: «Υπάρχουν πειθαρχικά. Τα πειθαρχικά θα πρέπει να λειτουργήσουν, θα πρέπει να αλλάξουν, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν μπορείς στα πειθαρχικά συμβούλια να έχεις εκπροσώπους των εργαζομένων που κρίνονται εκείνη την ώρα. Άρα, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα τα πειθαρχικά συμβούλια».

Ως αντιπρόταση, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι, όπως είπε, «θα προασπίζουν το συμφέρον το δικό σας, το δικό μου, του κάθε άνεργου, του κάθε εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα, του κάθε αξιοπρεπούς δημοσίου υπαλλήλου».
πηγη

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news