facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ακόμη μία δικογραφία πάει στην Βουλή

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει ακόμη μία δικογραφία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, πιθανότατα ωστόσο και αυτή με παραγεγραμμένες τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας.  Την ώρα που η ποινική δίωξη σε βάρος του για το σκάνδαλο των…υποβρυχίων παύει, λόγω παραγραφής
ως προς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας με βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, διαβιβάζεται από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή η νέα δικογραφία που αφορά την προμήθεια εξήντα «τυφλών» F-16 αντί δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2000. Ο φάκελος αυτής της δικογραφίας σχηματίστηκε με αφορμή την αποκάλυψη εγγράφων από το WikiLeaks που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό Τύπο.
Η έρευνα ωστόσο της Εισαγγελίας «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικού προσώπου και έτσι έπρεπε να διαβιβαστεί και αυτή η δικογραφία στη Βουλή. Η έρευνα ωστόσο θα συνεχιστεί από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος για τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως τη δημοσιότητας, τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη που αγόρασε η χώρα μας το 2000 ήταν προβληματικά καθώς το σύστημα αυτοπροστασίας που διέθεταν ήταν εκτός λειτουργίας και δεν λειτούργησε ποτέ. Το Μάρτιο του 2000 ο τότε υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, υπέγραψε την παραγγελία για 60 F-16 στην τιμή των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Με τη παραλαβή των αεροσκαφών, το 2003 διαπιστώθηκε ότι ήταν «τυφλά».  Εννέα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, το Νοέμβριο του 2009, το πρόβλημα δεν είχε ακόμη λυθεί, όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα, με τον τότε υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο να εκφράζει τα παράπονά του προς τον Αμερικανό πρέσβη, Ντάνιελ Σπέκχαρντ ο οποίος και ενημερώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα..
πηγη

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news