facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στα 20 δισ. ευρώ ανέρχεται ο ετήσιος "μαύρος" τζίρος!


Image Ο ετήσιος τζίρος του παρεμπορίου στη χώρα μας ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό των 20 δισ. ευρώ. Είναι μία από τις βασικές αιτίες του λουκέτου που αναγκάζονται να βάλουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και της συνακόλουθης απώλειας σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.
Πρόκειται αναμφίβολα για μάστιγα αντίστοιχη με την παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, για ένα επικερδές παρακλάδι των διεθνών δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή και διευθυντή δυνάμεων του κέντρου της Αθήνας, Γεώργιο Δροσάκη.
Σε συνθήκες μάλιστα παρατεταμένης οικονομικής κρίσης όπως η παρούσα, το πρόβλημα αποκτά επιπλέον απειλητικές διαστάσεις.


Τα δίκτυα διακίνησης προϊόντων απομιμήσεων αλληλοεπικαλύπτονται με άλλες παράνομες δραστηριότητες, εξελίσσονται διαρκώς, αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και εκμεταλλεύονται με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους τα κενά των ελεγκτικών μηχανισμών.
Τα διαθέσιμα στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταδεικνύουν ότι το παραεμπόριο αντιπροσωπεύει το 30% της συνολικής εγχώριας εμπορικής δραστηριότητας.
Ο ετήσιος «μαύρος» κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ, με τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και φόρους να αγγίζουν τα 8,5 δισ. ευρώ.
Με σύνολο 21.990.722 τεμαχίων, οι κατασχετικές επιδόσεις της χώρας μας βρίσκονταν μάλιστα στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης του 2009. Ακολουθούσαν οι Ολλανδία, Ιταλία και Βουλγαρία, με σημαντικά πενιχρότερα αποτελέσματα.
Με ξαφνικές «επιχειρήσεις» και κατασχέσεις, μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες του Δήμου Αθηναίων θέλουν να ξεριζώσουν από τους δρόμους της πόλης τα «παζάρια» των Αφρικανών, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στο πανεπιστημιακό άσυλο των Προπυλαίων και της ΑΣΟΕΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news