facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η ανευθυνότητα καταργεί την πολιτική


Γράφει η Άννα Φραγκουδάκη



Ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν έχει υπάρξει τέτοια ανευθυνότητα των πολιτικών ταγών, ποτέ. Λάθη πολιτικά έχουν γίνει πολλά και μερικά τραγικά. Τόση αποποίηση πολιτικής ευθύνης δεν έχει ξαναζήσει η χώρα.

#Ζήσαμε κατάσταση πολέμου, διαδηλώσεις, συγκρούσεις, βία, δακρυγόνα βροχή, κουκουλοφόροι να ρημάζουν την πόλη. Και το τραγικότερο, οι συντριπτικά περισσότεροι του όλου πλήθους δεν έχουν στόχο. Αν εξαιρέσουμε τους ακροδεξιούς (ό,τι κι αν νομίζουν ότι είναι) που βγαίνουν να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι στους δρόμους εκφράζουνε οργή και αγανάκτηση για την κατάσταση της οικονομίας, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, το δάνειο... Κανένας όμως δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει, κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει απολύτως τίποτα να προτείνει για την οικονομία, ακόμα και η Γ.Γ. του ΚΚΕ αναγκάστηκε να «διευκρινίσει» ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφή.
# Για όσους νομίζουν ότι κάτι καλό θα φέρει αυτή η θύελλα κοινωνικής οργής χωρίς στόχο και χωρίς σχέδιο ούτε για το ποιος θα κυβερνήσει ούτε για την οικονομική κρίση, επειδή θεωρούν καλό να είναι «ο λαός στους δρόμους», ας σκεφτούν τις συνέπειες που μπορεί να έχουν μακροχρόνια για την κοινωνία τα φαινόμενα ανομίας και βίας. Ας το σκεφτούν τώρα που χαλάρωσαν όλα με το καλοκαίρι, όσο είναι καιρός. Πού οδηγεί το φαινόμενο να προπηλακίζουν οργισμένοι πολίτες τους εκπροσώπους της κυβέρνησης φωνάζοντας ακρότητες και ασκώντας βία, είτε μουτζώνοντας το Κοινοβούλιο, δηλαδή καταγγέλλοντας τον θεσμό;
# Οι «Αγανακτισμένοι» στις πλατείες εφαρμόζουν την άμεση δημοκρατία και αρνούνται όλα τα κόμματα. Τα κόμματα δεν προτείνουν απολύτως τίποτα για την οικονομία και χρησιμοποιούν την οργή προς την κυβέρνηση σαν κομματική ευκαιρία. Ο αρχηγός της Ν.Δ. επιδιώκει την πρωθυπουργία, με κόστος ακόμα και την καταστροφή της οικονομίας και της χώρας. Αρκεί να γίνει πρωθυπουργός και γαία πυρί μιχθήτω. Τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης περιμένουν από την τεράστια κοινωνική τρικυμία μερικά ποσοστά στις εκλογές. Αρκούν μερικά ποσοστά σε θέσεις βουλευτών και γαία πυρί μιχθήτω. 


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news