facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! 10.600 δις δολάρια επίσημα το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
7.100 δις δολάρια για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και 3.500 δις για το αναγκαστικό δάνειο, αγοραστικής αξίας 1938 και για τα δυο ποσά….

Μανώλης Γλέζος – Πρόεδρος και Στέφανος Ληναίος – Υπεύθυνος2 της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαμπρινίδη, τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Η Γερμανία οφείλει προς το Ελληνικό Δημόσιο για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα δυο ποσά.
Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, έχει καταγραφεί από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.
Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι, το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή δηλαδή, αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.
Το υπόλοιπό του αναγκαστικού δανείου (στο τέλος της κατοχής είχαν πληρώσει 2 δόσεις), είναι 3.500 δις δολάρια, σημερινή αξία δηλαδή, 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.
Η Ελληνική Οικονομία καταστράφηκε με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής (670.000 στρατός Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!), η διατροφή ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.
Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος, αφού έγινε η εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας, τον Αύγουστο του 1941.
Με τη ληστεία νομισμάτων, δηλαδή, δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι, για τα οποία πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες, παίρνοντας ασήμι 18μιση τόνων. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες, ενώ πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.
Με το αναγκαστικό δάνειο, όπου με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942, έχουμε υπόλοιπο, 3.5 δις δολαρίων. αγοραστικής αξίας του 1938.
Όσον αφορά τις δημεύσεις, διαβάστε προσεκτικά! Το 10% της αγροτικής παραγωγής. - Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. - Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια και με αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.
Με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!
Οφείλουν επίσης αποζημιώσεις προς τα θύματα των 89 αναγνωρισμένων ολοκαυτωμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, δηλαδή, το 13.1/2 % του ελληνικού πληθυσμού.
«Είναι η πρώτη φορά που επιτέλους η Ελληνική Βουλή, μας κάλεσε για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο για την οικονομική, αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδας μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας» τόνισε ο Σ. Ληναίος, που παρέδωσε όλο το απαραίτητο, αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που μαζί με όλους τους Βουλευτές ομόφωνα αποφάσισαν, τον προσεχή Σεπτέμβριο, να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των Βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών…

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news